Камила официално ще се титулова "кралица" след коронацията на Крал Чарлз, съобщи „Дейли Мейл”.

Подходящо облечени в кралско синьо, кралят и кралицата-консорт позират за нов официален портрет, след като Бъкингамският дворец обяви снощи, че след коронацията съпругата на монарха ще бъде известна като кралица Камила, а не както досега – „кралица-консорт”.

Новината дойде, кслед като официалните лица публикуваха изображение на сложно илюстрираната покана, която ще бъде изпратена по-късно този месец на 2000 гости, които са си осигурили така желаното място в Уестминстърското абатство на 6 май.

„Индипендънт“: Кралицата-консорт Камила е най-влиятелната жена

Първата подсказка, че дългогодишната мечта на краля съпругата му да бъде коронясана за кралица, редом с него най-накрая ще бъде осъществена, дойде от формулировката на самата покана: "Коронацията на техни величества крал Чарлз III и кралица Камила".

Запитан за титлата в поканата високопоставен кралски помощник потвърди:

"В първите месеци от управлението на Негово Величество имаше смисъл да се говори за Нейно Величество като за кралица-консорт, за да се прави разлика от Нейно Величество кралица Елизабет II.

Кралица Камила е подходящата титла, която може да се постави до крал Чарлз в поканата. Коронацията е подходящ момент да започнете да използвате "кралица Камила" официално. Всички бивши кралици-съпруги са били известни като кралица плюс първото си име".
БГНЕС