/ Gulliver/Getty Images
Камерън Диас обяви, че е била "използвана като муле за пренасяне на наркотици" през 90-те години. Това се случило само няколко седмици преди актьорската ѝ кариера да изгрее с главна женска роля в комедийно-фантастичния блокбъстър "Маската", съобщи в. „Дейли Мейл“.

Разкритието идва в момент, в който 49-годишната актриса се планира да се завърне на големия екран след осемгодишна пауза, подготвяйки се да участва заедно с Джейми Фокс в комедията "Отново в действие".

Камерън Диас се връща на екран във филм на Netflix

В началото на кариерата си актрисата е била модел в Париж, а след това е започнала работа като "муле, което пренася наркотици до Мароко".

В подкаста Second Life Камерън обяснява, че е събрала достатъчно пари, за да се премести в Париж и да работи като модел, но не е имала късмет с намирането на работа там.

Тя обясни на водещата Хилари Кер: "Бях там цяла година и не работих нито ден. Не можах да си намеря работа, за да спася живота си. След това си намерих една работа, но наистина мисля, че бях муле, което пренасяше наркотици до Мароко - кълна се в Бога".

Камерън признава, че не е знаела, че пренася забранени вещества, докато не е пристигнала на летището. Когато разбрала, естествено изпаднала в паника.

Това се случило в началото на деветдесетте години, когато й бил даден „един заключен куфар“.

Камерън Диас в ролята на майка: Просто е прекрасно

Избягвайки най-малко десетгодишна присъда за трафик на наркотици, Камерън оставя куфара на длъжностните лица, когато се връща обратно във Франция, като посочва това като първата и последната си работа в Париж.
БТА