Какво е отношението на различните професии към любовта и секса?
Какво е отношението на различните професии към любовта и секса? / Thinkstock/Getty Images

Апликацията за запознанства "Клоувър" поръча изследване, което да установи какво е отношението на различните професии към любовта. От него пролича, че актьори и инженери търсят предимно секса, докато фармацевтите - обичта, пише в. "Дейли мейл".

Изследването било проведено сред 33 хиляди потребители на възраст между 18 и 60 години. От получените данни проличало, че юристите са склонни да търсят приятелството в една връзка, докато инженерите залагали на случайния и неангажиращ секс.

Счетоводителите, психолозите и медицинските сестри търсят предимно дълготрайни връзки и не се интересуват много от флиртове. Към тази група трябва да се прибавят фармацевтите, инженерите и програмистите. А докторите и юристите жадуват предимно за приятелство, а не толкова за секс.

Сред търсачите на връзки-еднодневки попадат също незадомените журналисти, полицаи, учители, рекламни агенти, строители и музиканти.

Според основателя на Клоувър Айзък Райчикче при професиите с по-фриволното отношение към любовта важна роля играят свободното време и добрата финансова обезпеченост.

Източник: БТА