Мел Гибсън
Мел Гибсън / Gulliver/Getty Images
Известните хора също грешат. Дори при тях е доста по-лесно да стъпят накриво, когато са заобиколени от цялата тази слава, пари, изкушения.

Е, някои холивудски знаменитости определено стъпиха "накриво". Те бяха на върха на славата си, всички ги обожаваха, но един скандал успя не просто да прекрати кариерата им, но и да настрои хората, техните фенове, срещу тях, пише каналът на Мария Захариева във vbox7. Ето и някои такива примери:

Джони Деп

Дело за клевета срещу британския вестник „Сън” потопи кариерата на Джони Деп. Съдията се произнесе в полза на медията и потвърди, че Деп е нападал физически бившата си съпруга Амбър Хърд поне 12 пъти. Сега той рискува завинаги да остане „бияч на жени”. Деп изгуби делото, а с него и надеждите за престижни роли, които щяха да му донесат милиони долари.
 

Деми Ловато

Певицата напоследък е известна с признанията си за сексуалната си идентичност, ставайки небинарен артист, към когото следва да се обръщаме с "те", но не и с музикални постижения. Последното ѝ парче, 15 minutes, е направило едва половин милион гледания в YouTube - число, което и за българските стандарти е малко. Големият скандал около Деми Ловато обаче избухна, когато фенове ѝ обвиниха в двуличие.
 

Джеймс Чарлз

Инфлуенсърът и ютюбър в момента е в окото на бурята. Причината? Друг инфлуенсър, Триша Пайтъс, заяви, че той трябва да бъде зад решетките заради изтекли съобщения, които Джеймс е пращал на тийнейджъри на възраст 15-17 г. Въпросните съобщения са със сексуални намеци и са съвсем пресни - от началото на тази година. Чарлз призна, че става въпрос за автентични скрийншоти, но се защити, заявявайки, че не е знаел, че тези хора са непълнолетни. 
 

Ванеса Хъджинс

Актрисата и певица се наложи да се извинява по време на първата вълна на COVID, когато според нейни (бивши) фенове сме видели истинското лице на Хъджинс. Тогава тя заяви, че "хора ще умират, което е ужасно, но неизбежно". Разбира се, Ванеса бе обвинена в това, че е безсърдечна, а тя се защити, че думите ѝ са извадени от контекста.

Криси Тейгън

Моделът в последно време е по-известна заради скандалите си и заради факта, че е съпруга на Джон Леджънд. Преди броени седмици тя бе обвинена в това, че е тормозила хора онлайн, обиждайки ги. Една от жертвите дори е била непълнолетна по времето, когато са си разменяли съобщения. Криси Тейгън опита да се изкара жертва на този скандал, но историята само придоби по-големи мащаби.
 

Мел Гибсън

Актьорът и продуцент е обвиняван в домашно насилие - нещо, което той и до ден днешен отрича. През 2010 г. бившата му съпруга Оксана Григориева завежда дело срещу него, но в крайна сметка двамата се разбират извън съда и той просто ѝ плаща 750 000 долара. Но това не е всичко. Миналата година Уинона Райдър разказа спомени от 90-те години, в които присъства Мел Гибсън. Нещо повече - той правил хомофобски и антисемитски коментари.