Психологът Дмитрий Синарев сподели пред московската агенция "Прайм", че разликата между хората, които „нямат късмет” и тези, които успяват не е в това, че попадат в диаметрално противоположни ситуации. Това, което отличава „ от „неудачниците” е отношението им към случващото се и способността да правят изводи.

"Ефективните хора се характеризират със способността да правят неща, които водят до успешни резултати. Разбира се, те също допускат грешки, но не ги повтарят. И това е основната им разлика от губещите", отбелязва той и съветва вземащите решения да помнят, че няма такова нещо като поражение - има само обратна връзка, и каквото и да се случи, трябва да го ценим като опит и безценен ресурс, който може и трябва да се използва в по-късен етап от живота.

„Освен това не бива да забравяме, че ако правим едно и също нещо, ще получим един и същ резултат”, посочва психологът.
Той призовава да промените алгоритъма на живот, ако нещо в него вече не ви удовлетворява. Например да усвоите нова професия, да се сдобиете с нови знания и умения, да смените работата си, да се преместите, да преосмислите отношенията си с хората около вас. Мислете, правете изводи и действайте – това е ключът към „късмета”.

 
БГНЕС