/ iStock
Снощи беше толкова весело, шумно, радостно и вкусно, а днес плащаме за това с подуто лице, бръмчаща глава, кръгове под очите и жажда. Това се е случвало на всеки от нас, така че всеки има нужда от няколко прости, но ефективни съвети как да се възстанови бързо, да се почувства бодър и да изглежда като краставица. Козметологът Ирина Созинова с 14-годишен опит сподели своите тайни.

Хидратацията е основен приоритет

Алкохолът и липсата на сън
причиняват тежка дехидратация. Започнете сутринта си с чаша вода, като добавите лимон и щипка натурална сол, за да възстановите баланса. Избягвайте кафето на празен стомах, тъй като то ще увеличи дехидратацията и нивата на тревожност.

Душ 

Редуването на топла и студена вода ще помогне за подобряване на кръвообращението и намаляване на отока. Започнете с топла вода, след това преминете към студена вода за 30-60 секунди. Освен това стимулира нервната система и помага за облекчаване на умората.

Масаж на лицето

Водно-солевият дисбаланс води до подуто, чуждо лице, което ни гледа от огледалото. За да премахнете подуването и да тонизирате кожата, направете лек масаж (например от носа към слепоочията).

Лек грим със сияен ефект

Ако нямате време за подходяща грижа, лекият грим след експресна грижа ще помогне на кожата ви да изглежда добре: използвайте хидратиращ фон дьо тен със сияен ефект. Нанесете коректор върху зоната под очите, за да скриете синини и признаци на умора. Добавете малко руж или хайлайтър, за да придадете свеж вид на кожата си.

Закуска с акцент върху протеини и витамини

Хранителната закуска ще ви помогне да възстановите силите си. Това може да бъде омлет с билки, авокадо и домати. Ще осигури на тялото протеини и антиоксиданти. Плодове с високо съдържание на витамин С (портокал, киви) ще подсилят имунната система и ще намалят възпалението.

Зелен чай или антиоксидантни напитки
Зеленият чай помага на тялото да се детоксикира по-бързо. Алтернатива може да бъде прясно изцеден сок или смути с горски плодове и спанак.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Рамблер