Ако разберете, че любимият ви изневерява, неминуемо си задавате въпроса „Защо“.

Изневярата е сложен проблем, който може да има множество причини. Някои от тях включват липса на взаимно разбирателство, липса на комуникация, липса на вяра и доверие, липса на уважение и т.н.

Тя е действие, при което единият партньор нарушава доверието на другия. Това може да има сериозни последици за връзката и за самите партньори. И въпреки че те могат да си простят, чувството, че е извършено предателство е налице.

Една от най-очевидните последици е нарушаването на доверието между партньорите. Това може да доведе до сериозни проблеми във връзката, а партньорите могат да се чувстват изоставени, измамени и уязвими.

Изневярата може да доведе и до емоционални проблеми за партньорите. Те могат да се чувстват разочаровани, уязвими и депресирани. Това може да доведе до проблеми със самочувствието и да повлияе на качеството на живот на партньорите.

Възможни са и физически проблеми за партньорите. Те могат да се изложат на риск от заболявания, като например СПИН и др.

изневяра
iStock/Getty Images

Изневярата може да доведе до развод, раздяла и проблеми с децата. Дори до проблеми със здравето.

По отношение на това кой изневерява по-често-мъжете или жените, няма еднозначен отговор. И мъжете, и жените могат да изневерят, но причините за това могат да бъдат различни. Например мъжете често изневерят поради физическо привличане, докато жените поради емоционални причини.