Италианците предпочитат за ваканциите си коли под наем
Италианците предпочитат за ваканциите си коли под наем / netinfo

Вместо да пътуват с раздрънкани и стари коли, много италианци предпочитат да наемат за ваканциите си удобни и хубави коли, които са снабдени с всякакви екстри.

Италианските туристи, заминаващи на едноседмични пътешествия, са най-честите наематели на автомобили, съобщи ПронтоСофия.

Според вестник „Стампа“ наемането на коли за ваканциите през лятото вече се е превърнало в истински феномен. Близо милион са жителите на Апенините, които са се обърнали към фирмите за наемане на автомобили. Шофьорите-туристи са най-вече два вида, твърдят експертите.

Първият вид е този на туриста на млада и средна възраст, който пътува със семейството си из Италия в продължение на една седмица и предпочита удобния и просторен автомобил, снабден със сателитен навигатор, с DVD и с PlayStation за децата.

Вторият вид турист е този, който предпочита дългия уикенд в някой град на изкуството и всичките луксове, които съпровождат екскурзията. Този тип италиански турист пътува с най-луксозните видове автомобили, яде в най-скъпите ресторанти и консумира най-ценните вина.