Илайза Душку била подложена на вербален тормоз от колегата си Майкъл Уедърли
Илайза Душку била подложена на вербален тормоз от колегата си Майкъл Уедърли / Gulliver/Getty Images
Телевизия Си Би Ес плати 9,5 милиона долара обезщетение на актрисата Илайза Душку, която бе освободена от сериала "Бул", след като се оплакала, че била подложена на вербален тормоз от изпълнителя на главната роля Майкъл Уедърли, съобщи Франс прес. 

„Издай твоята свиня“, „Не, означава не“, „Аз Също“: Годината на „ефекта Уайнстийн“
 
Си Би Ес потвърди, че е постигнато споразумение по взаимно съгласие, но не коментира размера на обезщетението.

Илайза Душку
Илайза Душку Gulliver/Getty Images

През 2017 година Майкъл Уедърли направил пред свои колеги на снимачната площадка и членове на снимачния екип редица забележки и шегички със сексуален характер относно външния вид на Илайза Душку.

„Грозната истина за Холивуд“: Звезди призоваха за промяна
 
Актьорът по-късно признал, че е правил подобни шеги, но уверил, че не става дума за сексуални аванси. Актрисата се оплакала и няколко дни по-късно научила, че е отстранена от продукцията, макар че преди това ѝ било казано, че персонажът ѝ ще има значимо място в сериала.

Илайза Душку
Илайза Душку Gulliver/Getty Images

Илайза Душку, станала известна с ролята си в "Бъфи, убийцата на вампири", възнамерявала да заведе дело срещу Си Би Ес, но в края на краищата двете страни стигнали до споразумение по взаимно съгласие.

Горещият Топ 100 на Maxim 2008: Вижте най-сексапилните жени преди 10 години, Илайза Душку е № 38 (СНИМКИ)
 
Обезщетението в размер на 9,5 милиона долара съответства на сумата, която актрисата щеше да получи, ако бе изпълнила ролята си в сериала, уточнява БТА.
Майкъл Уедърли, снимал се в 13 сезона на "Военни престъпления" (NCIS), заяви пред "Ню Йорк таймс", че съжалява за болката, която причинил на Илайза Душку.

Майкъл Уедърли напусна NCIS, сериалът остана без Тони ДиНозо

Майкъл Уедърли
Майкъл Уедърли Gulliver/Getty Images

Актрисите Поли Перет и Саша Алекзандър, които партнираха на Майкъл Уедърли в сериала  "Военни престъпления" защитиха актьора в социалните мрежи.

"Познавам, обичам, уважавам и имам доверие на този мъж. Две десетилетия приятелство и уважение. Най-добрият! Обичам те, Майкъл Уедърли! Завинаги", пише Поли Перет в Twitter, където публикува и тяхна обща снимка.
"Била съм в окопите с моя приятел Майкъл Уедърли. Истински приятел, който винаги ме е разсмивал, и мъж с огромно сърце", допълва Саша Алекзандър
Майкъл Уедърли не е бил санкциониран заради случката с Илайза Душку.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук