Идва нов „Писък
Идва нов „Писък / cнимкa: sxc.hu

Майсторът на филмовия хорър Уес Крейвън възнамерява да заснеме ново, четвърто поред продължение на култовата лента "Писък", информира STYD. Новината бе съобщена лично от Нив Кембъл, сдобила се със слава именно след участието си в "Писък".

"Уес ще се заеме с режисурата, а сценарият отново ще бъде дело на Кевин Уилямсън. Разбира се, ще има място и за мен, ха-ха. Надявам се, също така, че Уес ще успее да убеди Дейвид Аркет и Къртни Кокс да се снимат отново във филма, споделя Кембъл, цитирана от БГНЕС.

Оригиналният "Писък", излязъл на екраните през 1996 г., имаше огромен успех по цял свят - при повече от скромния бюджет от 14 млн. долара, лентата инкасира приходи от над 170 млн. Освен че изстреля в звездна орбита Кембъл, Аркет и Кокс (последните двама се влюбиха един в друг именно на снимачната площадка и впоследствие се ожениха), филмът наложи нова жанрова стилистика в хорър киното - тази на "убиецът с маска", в резултат на което бяха заснети десетки филмови подобия или откровени ерзаци.

"Писък 2" (1997) не успя да задържи високо вдигнатата летва, а "Писък 3" (2000) не бе нищо повече от клиширан автоплагиат. И специалисти, и киномани обаче сега се надяват, че, предвид взривното развитие на дигиталните технологии, "Писък 4" ще се превърне в истински блокбастър.