Стан Лий
Стан Лий / Gulliver/Getty Images
Холивуд отдаде почит на Стан Лий - автора на комикси, измислил Спайдърмен, Хълк и Железния човек, в Китайския театър , където са отпечатъците от ръцете и стъпалата му, съобщи Асошиейтед прес.

Да си спомним за Стан Лий – бащата на супергероите от Marvel (СНИМКИ)
 
Пред театъра почтително се наредиха фенове в костюми на Черната пантера, Върколака и други герои от "X-мен" и "Отмъстителите".

Пред театъра почтително се наредиха фенове в костюми на Черната пантера, Върколака и други герои от X-мен и Отмъстителите
Gulliver/Getty Images

"Той беше човек, който цял живот мечтаеше да напише великия американски роман и не осъзнаваше, че го прави отново и отново“, каза водещият на мемориалната церемония Кевин Смит, приятел и фен на Стан Лий. „Светът не се нуждаеше от още един роман "Хладнокръвно", а от Спайдърмен".

Успехите, скандалите и сбогуванията: 2018 г. в шоубизнеса (СНИМКИ)
 
Актьорът Марк Хамил, приятел на Стан Лий, озвучавал герои в много анимации на Marvel, беше сред малцината, признали, че геният е имал и недостатъци - вледеняващ сарказъм.

Марк Хамил
Марк Хамил Gulliver/Getty Images

Крис Милър и Фил Лорд - продуцентите на "Спайдър-мен: В Спайди-вселената", разказаха как са се запознали със Стан Лий, когато вече е бил много възрастен, но още е преливал от енергия и идеи.
 
Актьорът Лорънс Фишбърн, снимал се в "Ант-мен и Осата" описа вълнението, с което е похарчил 12 цента като дете, за да си купи комикс от Стан Лий.

Лорънс Фишбърн
Лорънс Фишбърн Gulliver/Getty Images

Кметът на Лос Анджелиис Ерик Гарсети връчи посмъртно на Стан Лий ключ на града, с любимата дума на писателя "Excelsior!" гравирана на него.
 
Дъщерята на Стан Лий също премина по червения килим и извика "Благодаря!" на феновете.
 
Стан Лий почина през декември миналата година на 95-годишна възраст.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА