Хобито е средство да запълним свободното си време с нещо, което ни носи радост и удоволствие. Има обаче хора, чиито хобита промениха света. Ето кои са те:

Джон Толкин

Британският писател възражда жанра фентъзи. За феновете на фентъзи литературата той ще си остане завинаги бащата на класиките "Властелинът на пръстените" и "Хобитът". Но всичко това може би нямаше да се случи, ако не беше хобито на Толкин да си измисля езици. Самият той споделя, че е написал „Властелинът на пръстените“, за да докаже, че не си е губил времето в измисляне на нов език.
 
Сатоши Таджири

Анимето и игрите за Покемон имат огромно влияние върху поп културата. Но истерията покрай покемоните нямаше да съществува, ако не беше хобито на Сатоши Таджири да събира буболечки. Той си е имал каталог с имената им, а целта му е била да събере колкото се може повече различни видове. Така се родила идеята да създаде игра, чиято цел е била същата като хобито му. След време идеята му се променя и вместо игра създава анимето „Покемон“

Покемон
iStock/Getty Images

Уолт Дисни

Уолт Дисни е имал всякакви странни хобита. Например той броял колко стъпки ще направят посетителите на Дисни до кошчетата за боклук в парка и то от всяка точка, където се намират. Но увеселителният парк нямаше да съществува, ако Дисни не беше вманиачен в малки фигурки. Когато бил дете, той е прекарвал часове в игри с миниатюрни играчки, с помощта на които се е потапял във въображаеми светове.

Уолт Дисни - един необикновен творец

Братята Райт

Братята Райт са причината днес да можем летим със самолети. Идеята на братята идва, когато са били деца. Двамата толкова много си играли с малките си играчки във формата на хеликоптер, че решават да си направят собствена летателна машина. През 1903 те осъществяват първият успешен опит с моторен хеликоптер.

И още:

Звездите и техните странни хобита (СНИМКИ)

Изобретателите, които позволиха на човека да полети

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичен филм

„Властелинът на пръстените" най-добрата трилогия

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук