Зложелатели неведнъж са подигравали Джони Деп, че обожава да пие чай с Барби и Кен.
Зложелатели неведнъж са подигравали Джони Деп, че обожава да пие чай с Барби и Кен. / Gulliver/Getty Images
На световните звезди им отива да бъдат ексцентрични. Затова не е странно, че изборът им на хоби понякога може дори да шокира. Клаудия Шифър например е привлечена от насекоми. Тя ги колекционира препарирани и дори рисува върху някои от тях.

Дъстин Хофман е известен с манията си по плюшени играчки, а актьорът Джони Деп обича да играе с... кукли. Зложелатели неведнъж са го подигравали, че обожава да пие чай с Барби и Кен. Подобни са интересите и на колегата му Леонардо Ди Каприо, който има впечатляваща колекция от екшън фигурки. А сред най-любимите на актьора са фигурките от „Междузвездни войни”.
 
„Детето” не е напуснало и Род Стюарт, който събира влакчета. От години британският певец сглобява своите гари и перони, за „да пътуват композициите му”.

Преди време рок динозавърът се появи на корицата на списание за подобни влакове-играчки и призна, че това означава за него повече, отколкото да бъде на корицата на музикално списание.
 
Прясно сгоденият любимец на тийнейджърките Джъстин Бийбър е майстор на кубчето на Рубик. Уменията си той показа по националната телевизия на САЩ, нареждайки едно кубче за 84 секунди. Канадският певец отпуска напрежението и като реди всякакви трудни пъзели.
 

Колежката му от сцената Тейлър Суифт обожава сувенирите и колекционира декоративни преспапиета с изкуствен сняг. Мила Кунис и Джъстин Тимбърлейк са фенове на видеоигрите. Актрисата обича да играе на World of Warcraft. При гостуването си в телевизионното шоу на Джими Кимъл уверено попълни викторина от въпроси, свързани с играта и доказа, че страстта й наистина е голяма.
 

Още от детството си Анджелина Джоли колекционира ками и ножове. Тя не крие, че за страстта я запалила собствената й майка, а днес пък актрисата „предала хобито” си на своя син Мадокс.
 

Канадската певица Селин Дион харесва голфа, Мария Шарапова - танцува, Дженифър Лав Хюит пък обича ролерите. А пилотът Фернандо Алонсо пък си пада по магии и фокуси...

Камерън Диас е пристрастена към екстремните изживявания. Затова поделя свободното си време между рафтинга и сноуборда.
 

Кейт Мос от години тренира синхронно плуване, моделът Жизел Бюндхен искала да стане професионален състезател по волейбол. Друг известен топмодел - Тайра Банкс, обича да рисува.

Актрисата Сара Джесика Паркър „изпуска стреса” с плетки.
 

Плетенето е страст и за Дейвид Аркет, който запалил с хобито си и бившата си съпруга Кортни Кокс. Омотана в плетки обича да бъде и друга актриса - съпругата на Майкъл Дъглас Катрин-Зита Джоунс.

Затова пък хобито на Том Круз изглежда твърде обикновено - фехтовката. По шпагите и рапирите той дори е успял да запали Уил Смит и Дейвид Бекъм. Тримата често се събират в залата за фехтовка на Том и „забравяме да излезем”, признава Смит.
 

Брад Пит се захласва по архитектурата и интериорния дизайн. Актьорът колекционира и предмети на изкуството от метал.
 

Подобни са интересите в свободното време и на режисьора Джордж Лукас, който се впечатлява от ремонти на къщи и събира реплики на известни сгради.
 

„Интериорната страст” на Никълъс Кейдж пък се изразява в ...купуването на замъци. Освен това той е голям фен на супергероите и събира всичко, свързано със Супермен.
 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук