/ БГ Радио
В събота вечер в Града под тепетата се проведе най-голямото музикално събитие у нас – връчването на Наградите на БГ Радио. Епицентър беше откритата сцена на Античния театър.

Публиката в Античния театър в Пловдив видя първа премиерите на най-новите 12 песни за годината, а статуетки бяха раздадени в цели 9 различни категории. Годишните музикални награди на БГ Радио са единствените музикални награди за българска поп и рок музика, които се избират изцяло от слушателите на БГ Радио.

„За нас музикантите това е особено важно събитие. Особено тази година, когато имаме нужда от подкрепата на публиката“, споделя Поли Генова. „Посланието към феновете на българската музика е да я слушат още повече и да се забавляват“, допълва DARA. „Вярвам все повече, че мечтите ми за българската музика ще се сбъднат“, категорична бе Саня Армутлиева.

Лицата на NOVA връчиха част от статуетките на церемонията за Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред тях бяха и чаровните водещи на спортните новини Гергана Гунчева и Валерия Видева, които връчиха наградата в категория БГ Дебют.

Водещите на сутрешния блок „Здравей, България“ Виктор Николаев и Лора Инджова отличиха победителите в категория БГ Албум. „За нас е чест и гордост, че имаме възможност да сме част от тази церемония.“

Изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова връчи наградата в категория БГ Дует. „За поредна година сме заедно тук, за да подкрепим българската музика така, както подкрепяме българските филми и българския спорт. Това е NOVA и винаги сме заедно, защото така сме №1!“, категорична бе тя.

Алма, носител на наградата за БГ Дебют, сподели своите емоции от събитието. „Шокирана съм, защото само преди година съм се опитвала да свиря на китара в стаята си, а днес получавам наградата за БГ Дебют. Посланието ми към младите изпълнители е да вярват в себе си!“

„Ние също сме дебютанти в известен смисъл, защото това е първата ни победа в цялата история на конкурса на БГ Радио. Беше крайно време. Посланието ни към почитателите на българската музика е да я слушат със сърцата и умовете си“, категорични бяха победителите в категория БГ Група Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

В категорията за най-добра БГ Песен отличието залужено бе присъдено на Павел, Венци Венц и Любо Киров. „За съжаление, Любо пострада по време на репетиция, но му изпратихме видео от церемонията. При други обстоятелства никога не би пропуснал събитието!"

Не пропускайте ексклузивното излъчване на Годишните музикални награди на БГ Радио тази вечер от 22.20 ч. по NOVA.
nova.bg