Футболен съдия се учил как да урежда мачове през YouTube
Футболен съдия се учил как да урежда мачове през YouTube / снимка: Gulliver/Getty Images

Ливански футболен съдия, който е приел безплатни секс услуги, за да уреди мач от зона Азия разкри, че сингапурски бизнесмен е използвал YouTube, за да му покаже как да се развие футболната среща.

Али Сабах, който е в затвора, говори в първия ден от процеса срещу Ерик Динг Си Янг, като разкри, че бизнесменът му е изпратил 20-30 линка от YouTube по имейл, за да „ме научи как да взимам грешни решения”. „Клиповете бяха пълни с грешни съдийски решения”, каза Сабах.

Динг е обвинен, че е предоставил на 34-годишния Сабах и двамата му помощници, жени за безплатен секс преди мач в Синагапур през април, който те е трябвало да водят, посочва БГНЕС.

Сабах и помощник-съдиите обаче не са ръководили срещата, след като са били отзовани и срещу тях е започнало разследване. Сабах е признат за виновен през юни и получи присъда от шест месеца затвор. Асистентите му Али Еид и Абдула Талеб също са обвинени, но в крайна сметка са освободени и депортирани. Според Сабах, Динг му е казал, че най-добрият начин да се промени резултатът е с дузпи.

„Никой не може да те спре. Никой не може да ти направи нищо. Свири дузпа след изпълнение на корнер. Ще кажеш, че е имало сблъсък и дърпане. Само да има нещо малко в наказателното поле и ти свириш”, е казал сингапурецът на съдията. След като са провели „бизнес” разговора, Динг е казал на Сабах да избере между колумбийски или азиатски момичета. „Ние казахме, че искаме азиатки”, допълни Сабах.