Френският отбор, воден от Дави Тисо, притежаващ една звезда "Мишлен" за ресторанта "Сезони" в Екюли край Лион, спечели кулинарната награда "Златен Бокюс" за първи път от 2013 г., съобщи АФП.
Наградата "Сребърен Бокюз" спечели Дания, а бронзът отиде в Норвегия.
Два дена 21 екипа се състезаваха за наградите близо до Лион в рамките на Международния салон по ресторантьорство. Те предложиха ястия с говежда плешка и предястие, основно ядене и десерт на базата на домати чери. Журито беше международно.
Трите награди на предишното издание на конкурса спечелиха представители на Дания, Швеция и Норвегия.
Конкурсът е учреден през 1987 г. от Пол Бокюз като вид световна купа за майстори готвачи. Той се провежда на две години.
Наградата "Сребърен Бокюз" спечели Дания, а бронзът отиде в Норвегия.
Два дена 21 екипа се състезаваха за наградите близо до Лион в рамките на Международния салон по ресторантьорство. Те предложиха ястия с говежда плешка и предястие, основно ядене и десерт на базата на домати чери. Журито беше международно.
French chef Davy Tissot celebrates with his teammates after winning the 'Bocuse d'Or' (Golden Bocuse) trophy, in Lyon, France. The Denmark team finished second in the 2021 event while Sweden came in third. https://t.co/zYsRC8flOO
— Shutterstock Editorial (@ShutterstockNow) September 27, 2021
📸 Laurent Cipriani/@apnews/@Shutterstock pic.twitter.com/H3fjsXzihZ
Трите награди на предишното издание на конкурса спечелиха представители на Дания, Швеция и Норвегия.
Конкурсът е учреден през 1987 г. от Пол Бокюз като вид световна купа за майстори готвачи. Той се провежда на две години.