Eва Лонгория и Гуинет Полтроу луди по кулинарията
Eва Лонгория и Гуинет Полтроу луди по кулинарията / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Актрисите Ева Лонгория и Гиунет Полтроу се вдъхновяват не само от киното, но и от кулинарията. Звездите на Холивуд представиха официално своите кулинарни книги, пълни с любимите им рецепти.

Вкусът към добрата храна Ева е наследила от своето семейство. Израснала в семейство, което обича да готви, "отчаяната съпруга" се влюбва в кухнята от малка. Тази "любов" я стимулира през 2008 година да отвори ресторанта Beso (от испански целувка) в Лос Анджелис. Няколко години по-късно актрисата издава и първата си готварска книга - "Кухнята на Ева". Тя събира на едно място някои от най-любимите ястия на звездата, пише БГНЕС.

Повечето вкуснотии са мексикански, но по време на пътуванията си актрисата е събрала и много рецепти от Италия и Франция. Готварската книга е на английски и испански език и включва селекция от снимки, истории и лични анекдоти, свързани с кухнята на актрисата.

Ева не е единствена знаменитост на Холивуд, която издаде кулинарна книга. Гиунет Полтроу публикува книга с над сто здравословни и вкусни кулинарни изкушения, която звездата посвещава на баща си.