Протестите след убийството на чернокожия Джордж Флойд прераснаха в движение по целия свят срещу расизма и за равноправие и еднакви шансове за реализация в живота. В подкрепа се обявиха и много популярни лица от световния шоубизнес - някои се присъединиха към протестите физически, а други с послания.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on


От вторите бяха и Джъстин и Хейли Бийбър, които първоначално се включиха с видео интервю в ефира на CNN, а после отправиха и странни послания, които разединиха последователите на певеца. Във въпросното интервю Джъстин заяви, се изпитва срам и се чувства зле, че съществуват такива несправедливости.

"Ужасно е, че в момента почитаме паметта на човек, загубил живота си заради расизъм в тази държава", написа пък Хейли. Вижте още в канала "Music Virals" във vbox7:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on


"Да кажем, че привилегиите на белия цвят на кожата не съществуват, би било грубо невежество", твърди младото семейство. "Живеем в държава, която отрича равните права и свобода на хората, ако те са с различен цвят на кожата - чернокожи мъже, жени и деца са убивани заради цвета на кожата им, докато мнозинството бели мъже, жени и деца получават най-доброто", коментират двамата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on


Но една публикация на Джъстин Бийбър в Instagram успя да предизвика доста полярни мнения, тъй като според нея "ничии животи нямат значение, докато черните животи не започнат да имат значение". Последователите на певеца се заканиха да престанат да го следват, тъй като в крайна сметка всички животи са еднакво важни и значими.