Джордж Майкъл пее Freedom за медиците ни в Либия
Джордж Майкъл пее Freedom за медиците ни в Либия / netinfo

Суперзвездата Джордж Майкъл, наричан от мнозина Крал Джордж, ще пее тази вечер на стадион „Локомотив” в столицата. Шоуто му у нас е част от турнето „25 Live” и е посветено на несправедливо осъдените в Либия български медицински сестри.

Концертът на Майкъл в София, който е част от кампанията на Дарик, Би Ти Ви и вестник „Стандарт” „Не сте сами”, се предполага, че ще бъде едно от най-големите музикални събития на 2007 година.

Джордж Майкъл е от изпълнителите, които трудно се съгласяват да участват в кампании, подобни на „Не сте сами”. Колебания за концерт посветен на медиците ни в Либия обаче изпълнителят не е имал.

200 души екип води за шоуто си у нас Джордж Майкъл – музиканти, техници, стилисти, дори фитнес инструктори. Отделно има и около 200 души от наша страна, които помагат за реализирането на концерта. 80 тона тежи сцената, монтирана на стадион „Локомотив”. Техниката за шоуто беше превозена с 36 ТИР-а. Сред най-ценните инструменти, които ще използва Джордж Майкъл в София, е уникалното пиано, на което Джон Ленън е композирал песента „Imagine”.

Българските фенове на Майкъл ще могат спокойно да го снимат с фотоапарати по време на концерта. Изключението певецът е направил само за шоуто си в България. След края му музикантът веднага ще отпътува за Лондон, където на 30 май има дело срещу него за шофиране в нетрезво състояние.

Турнето „25 Live” е първото за Джордж Майкъл от 15 години насам. То започна на 18 май в Архус, Дания и ще завърши на 26 юли в Атина, Гърция.

Още любопитни подробности около концерта можете да чуете в звуковия файл от Нина Гергинова, PR на компанията “Жокер медиа”, която води Джордж Майкъл у нас.