Джоан Роулинг няма да пише повече за Хари Потър
Джоан Роулинг няма да пише повече за Хари Потър / Getty Images

Джоан Роулинг потвърди, че повече няма да пише книги за Хари Потър. Авторката, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата, призна, че книгата по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете" е последната история, която тя пише за магьосника.

Изкуствен интелект написа абсурдно продължение на "Хари Потър"

Книгата беше издадена на английски език в неделя - 19 години след публикуването на първата история „Хари Потър и философският камък".

В изказване в „Лондон палас тиътър", където започва подготовката за поставянето на пиесата, Роулинг посочи, че Хари „отива на голямо приключение в тези две пиеси и след това, мисля, че приключвам... Край с Хари".

Джоан Роулинг - създателката на мечти и Хари Потър

Премиерата на пиесата в две части „Хари Потър и прокълнатото дете" ще се състои тази събота в Лондон. След това тя ще има дебют и на Бродуей.

Историята разказва за вече порасналия Хари Потър, който работи в Министерството на магията, неговата съпруга Джийни Уизли и техният син Албус. Действието се развива точно 19 години след това в последната досега книга за магьосника - „Хари Потър и даровете на смъртта".

Източник: БГНЕС