Джо Байдън влиза в американски сериал
Джо Байдън влиза в американски сериал / снимка: Reuters, архив

Епизодът от комедийния сериал „Parks and Recreation”, който ще бъде излъчен на 15 ноември, ще включва много специален гост - вицепрезидентът Джо Байдън, който вчера беше преизбран за втори мандат в Белия дом, съобщава сп. „Ентъртейнмънт Уикли”.

Героят от сериала Бен Уат (в ролята Адам Скот) отвежда годеницата си (и общинска съветничка в града) Лесли Кноуп (в ролята Ейми Полър) в Белия дом, за да се срещне с Байдън. И не е тайна, че Кноуп е привлечена от вицепрезидента, тъй като преди време споделила, че идеалният мъж за нея трябва да има ума на Джордж Клуни и тялото на Джо Байдън).

Когато екипът на сериала пътувал до Вашингтон, за да заснеме началото на пети сезон, той успял да убеди вицепрезидента да се снима в епизода, редом до Барбара Боксър, Олимпия Сноу и Джон Маккейн, пише БГНЕС.

„Лесли има много обществени фигури, които смята за герои, но най-забавният герой е Джо Байдън. В един епизод от последния сезон тя казва: „Джо Байдън е в моя списък със секси знаменитости, всъщност той е моят списък със секси знаменитости”. Прекрасно е, че тя се среща с Барбара Боксър и Олимпия Сноу, защото това има определено политическо значение за нея. Но срещата й с Джо Байдън засенчва всичко. Тя среща мъжа, в когото е влюбена на определено дълбоко ниво. За нас беше по-важно да се срещне с Джо Байдън, отколкото с Барак Обама”, разказва продуцентът на сериала.

Преди време Обама заяви, че е почитател на „Parks and Recreation”, така че създателите на сериала се надяват, че той не се е почувствал пренебрегнат заради това, че е пропуснал цялата веселба.