Домашна аларма плаши крадци с шум от миене на чинии
Домашна аларма плаши крадци с шум от миене на чинии / Thinkstock/Getty Images

Германска фирма е разработила домашна охранителна система, която разпознава лицата на собствениците на дома и заблуждава крадците с шум от миене на чинии, съобщава в."Дейли мейл".

Алармата е кръстена "Флеър" и разполага с камера с висока резолюция. Устройството е с форма на диск и се фиксира към стената. Неговият софтуер е способен да разпознава лицата на стопаните и на техните приятели, като лесно различава неканените гости. Цената на алармата е 195 евро. Ако някой проникне с взлом в дома, "Флеър" начаса звъни в полицията. Охранителната система заснема всичко, което се случва в къщата. Освен лица, тя може с лекота да разпознава и гласове.

Камерите на "Флеър" имат 170 градусов обхват. Те могат да бъдат настроени така, че да допускат у дома служителите, отчитащи парното, водата и електричеството, както и хората, които поливат цветята и хранят животните по време на отпускарския период.

Когато системата не разпознае някои лица или гласове, тя имитира присъствие на стопаните вкъщи. Пуска аудио от миене на съдове, човешки гласове и др. Ако това не помогне, се включва традиционната звукова аларма.

Източник: БТА