Доли Партън
Доли Партън / Gulliver/Getty Images
Доли Партън оттегли номинацията си за въвеждане в Залата на славата на рокендрола, съобщи електронното издание на "Билборд".

"Макар да съм изключително поласкана и благодарна да съм номинирана за Залата на славата на рокендрола, не мисля, че съм заслужила това право", написа Партън в социалните мрежи в понеделник.  "Наистина не бих искала гласовете да се разпръскват заради мен, затова трябва с уважение да се оттегля", написа легендата на кънтри музиката.

Партън бе номинирана за първи път за Залата на славата на рокендрола в началото на февруари редом с артисти като Бек, Дево, Кейт Буш, Еминем, Лайънъл Ричи, "Дюран Дюран", "Рейдж Агейнст дъ машин", Пат Бенатар, Дион Уоруик, Карли Саймън, "Джудас Прийст".

"Надявам се от Залата на славата на рокендрола да проявят разбиране и да имат желание да ме номинират отново, ако заслужавам. Това ме вдъхнови обаче да създам рокендрол албум в някакъв момент в бъдеще, нещо, което винаги съм искала да направя!", написа още певицата.

Тя отбелязва, че съпругът ѝ Карл Дийн е фен на рокендрола и че винаги я е насърчавал да запише рок албум.

И други кънтри артисти са били въвеждани в Залата на славата на рокендрола през годините. Сред тях Чет Аткинс, Джони Кеш, Джими Роджърс и други.

Партън не за първи път се отказва от награди и почести. Миналата година тя помоли законодателите в щата Тенеси да не разглеждат решение, с което щеше да се създаде възможност да се издигне статуя на легендарната певица и авторка на песни на територията на щатското законодателно събрание.
БТА