Диетите в живота на жените са два пъти повече от партньорите им
Диетите в живота на жените са два пъти повече от партньорите им / sxc.hu

Сексът отстъпва място на диетите при все повече жени. Ново проучване показва, че средният брой на диетите, на които се подлага една жена, е доста по-голям, отколкото броя на партньорите й в живота.

Жените се подлагат на диета средно 16 пъти в живота си и имат само 8 партньори. Това показват резултатите от проучване сред 15 000 пълнолетни, публикувано във водещо медицинско списание.

Над половината анкетирани споделят, че диетите, на които са се подлагали, са повече от половинките им в живота.

Обикновено жените започват с диетите на около 17-годишна възраст, когато спрат да растат и килограмите се превръщат в основен проблем. Една диета продължава средно един месец, а теглото намалява с 2-3 килограма. Основната причина за прекратяване на диетата е липсата на воля, посочват 33% от анкетираните, 19 на сто посочват скуката, а 17% се оправдават с излизанията с приятели, пише БГНЕС.

85% от жените броят калориите в храната дори след достигане на желаното тегло.

Главната причина за диетите е, че жените не харесват формата на тялото си, показват резултатите. Втората най-важна причина е желанието да се почувстват по-секси, посочват 27% от анкетираните. 19% започват диета, за да изваят тялото си за лятната ваканция.

1% от жените са се подложили на диета по желание на партньора си.