Ето как да поддържаме форма и да не качваме излишни килограми по време на карантината
Затворени вкъщи и то на една ръка разстояние от хладилника или шкафа, пълни с куп вкусотии, които са там сякаш само за да ни изкушават и разсейват приятно от монотонното ежедневие, на което сме обречени в момента. Има обаче начин как да запазим формата си дори и по време на  дългата изолация и в края ѝ да не изглеждаме като мечка, току-що събудила се от зимния си сън.


Отговорът е само един – тренировки и упражнения в домашни условия. Дори и да ви се стори трудно, истината е, че ви трябват точно 10 минути на ден, в които да раздвижите мускулите си и да се тонизирате.


В новото си видео Габи от "Beauty Box" ни показва как да поддържаме форма, дори и в настоящото извънредно положение, по време на което сме принудени да си стоим вкъщи. Нейната интензивна 10-минутна тренировка за крака и дупе без тежести ще ви помогне да поддържате тонус, да се чувствате и да изглеждате добре, независимо от обстоятелствата около нас.

Габи
Габи

Ето в какво се състои тя:

1. Класически клек - 20 секунди.
2. Клек с отскок - отново 20 секунди.
3. Напади на място, първо с единия крак, а после и с другия за 20 секунди
4. Напади с ритник напред, отново първо с единия крак, а после и с другия за 20 секунди
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOOTY WORKOUT 💪🏻 Пожелахте тренировка в домашни условия - ето я 🤗 Всяко упражнение изпълнявам в 4 серии по 25 повторения, като на упражнения номер 2,3 и 4 правя 25 повторения на всеки крак без почивка между тях. Могат да бъдат изпълнени и без допълнителна екипировка, но е препоръчтелно да се правят с нея за по-голямо натоварване. Успех! ❤️ Екип и екипировка - @gymbeambg #workoutmotivation #workoutvideo #workoutvideos #workoutroutine #workoutinspo #fitfam #fitgirl #fitnessmotivation #bootyworkout #fitnesslifestyle #snow #gymbeambg

A post shared by Teodora Todorova (@teodorattodorovaa) on


Почиваме си за 30 секунди и продължаваме.
 
5. Ритници назад на земята – първо ляв, после десен крак. По 20 секунди всеки. 
6. Глутеус мост – 20 секунди
7. Повдигане на пръсти – това упражнение е перфектно за прасците. Повтаряме го 20 секунди

упражнения
iStock/Getty Images

Как точно да изпълнявате упражненията в тренировката – вижте във видеото!