Всички се гордеем със световноизвестни български актьори като Нина Добрев, Мария Бакалова и Станислав Яневски. Родните таланти в Холивуд обаче далеч не се изчерпват само с лицата от екрана, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Ето кои са българите, превзели развлекателната индустрия зад кулисите:

Георги Сандев

Негов редовен клиент е Мадона, от Victoria’s Secret искат да работи за новата им кампания, а сестрите Бела и Джиджи Хадид го канят да ги гримира за червения килим... За повечето гримьори подобен сценарий звучи като мечта, но за българина Георги Сандев това е просто ежедневие. Освен изброените знаменитости в списъка му със звездни клиенти фигурират и имена като Барбара Палвин, Ирина Шайк и Нина Добрев.
 

Георги Боршуков

Всички помним култовата сцена от “Матрицата”, в която Нео забавя хода на летящ към него куршум. Това, което много от нас не знаят обаче е, че специалните ефекти в кадъра са дело не на друг, а на българина Георги Боршуков – всъщност, хитовата поредица дори му носи Оскар.

Тодор Лазаров

Каскадьорът Тодор Лазаров е замесен в над сто и двадесет филма, сред които хитови продукции като “Игра на тронове” и “Троя”. Най-добрата част? Лазаров има приятелски отношения с Дуейн Джонсън – Скалата, и споделя, че актьорът е “страшен пич”!
 

Невена Николова

Дизайнерката Невена Николова може да е родена в Пазарджик, но успехът ѝ превзема цял свят – от Холивуд до филмовия фестивал в Кан. Роклите ѝ са носени от звезди като Никол Шерцингер, Елизабет Хърли и Мили Макинтош. Освен тях, талантливата българка облича и много членове на английския кралски двор, сред които Пипа Мидълтън и Елиз Тевенет.
 

Кирил Василев

Когато пристига в Милано през 2007, Кирил Василев е просто обикновено момче с любов към фризьорството. След години усърдна работа обаче, късметът му се усмихва и той бива ангажиран да фризира не друг, а... самата Донатела Версаче. Българинът толкова впечатлява модната икона, че тя го наема като свой личен коафьор. Предполагаме, че се справил добре със задачата, тъй като вече десет години изпълнява тази длъжност!