Британец вижда по телевизията баща си, когото смята за мъртъв
Британец вижда по телевизията баща си, когото смята за мъртъв / netinfo

Британецът Джон Ренехан бил убеден, че баща му е починал и кремиран през 2003 година. Но докато гледал телевизионно предаване за изчезнали хора, той с изненада установил, че баща му е жив, съобщава АФП.

Невероятната история започнала през 2000 година, когато Джон Делани, биологичен баща на Джон Ренехан, изчезнал внезапно без обяснения в района на Манчестър. Три години по-късно било открито тяло в процес на разлагане на мъж, носещ дрехи, подобни на тези на Делани при изчезването му. Властите считат, че тези доказателства са достатъчни, жертвата е официално идентифицирана и след това тялото му е кремирано.

Истинският Джон Делани обаче живеел в дом за възрастни хора в Олдхем близо до Манчестър от изчезването си през 2000 г. Той бил открит на улицата с амнезия заради рана на главата. Делани не може да си спомни самоличността си затова му дават нова – Дейвид Харисън. С това име той се появява в предаването на ВВС през април. Синът му Джон бил в шок, когато го видял и веднага се обадил.

Направени ДНК-тестове потвърждават, че това е баща му. Властите са започнали разследване, за да установят кой е мъжът, кремиран през 2003 година.