/ iStock/Getty Images
Бар в северния финландски град Оулу промени името си на „COVID-19“, което доведе до спорове сред местните жители и редовните клиенти. Според собственика на спорното място, промяната на името няма за цел да привлече вниманието, а е по-скоро предназначена да отразява общата борба срещу смъртоносния вирус.

Фитат Наронгфан заяви, че името трябвало да бъде променено, тъй като бизнесът става дружество с ограничена отговорност. По-рано мястото се е наричало „88 Bar“. След изискването за промяна на името били разгледани опции, като Corona 88 'и Hotbar 96, обясни Наронгфан. В крайна сметка било решено да се спрат на „COVID-19“, новият смъртоносен вирус, убил над 770 000 души по целия свят.

„Това не е предназначено да привлече вниманието. То отразява нашата борба с вируса, срещу този лош момент. COVID-19 със сигурност ще остане в живота ни още много години напред”, каза Наронгфан пред местен вестник.

Въпреки че името е одобрено от Финландската служба за патент и регистрация, то остави обществото дълбоко разделено. Наронгфан обясни, че новото име е получило някои положителни, но най-вече отрицателни отзиви. Все пак собственикът не се безпокои.

"Името е просто име. Вероятно 90 процента не го харесват, но аз го харесвам“, каза той.

В горчива ирония, барът е разположен до търговец на надгробни плочи.

В Twitter промяната на името е описана като „или най-умното, или най-глупавото бизнес решение някога“.
БГНЕС