/ Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Джо Байдън изпадна в смущаваща ситуация по време на пътуването си за срещата на лидерите на Г-7 в Англия.

В социалните мрежи беше разпространено видео, на което се вижда как държавният глава влиза в кафене в Корнуол и започва да се оглежда. 

Съпругата на Байдън - Джил се намесва в ситуацията и го извежда от кафенето, докато вечерящите там се забавляват със случващото се. Консерваторите, които отдавна поставят под съмнение психическото здраве на Байдън, смятат, че клипът е "болезнен за гледане". 

През януари друго видео с американския президент стана хит в социалните мрежи. На него се вижда как Джо Байдън на няколко пъти се препъва, докато се качва по стълбите към президентския самолет Air Force One.  На кадри, излъчени по няколко американски телевизии, се вижда как 78-годишният Байдън се възстановява бързо от препъванията си, изтупва колене си и невъзмутимо продължава да се изкачва към самолета, пише в. „Дейли мейл”. След като успява да достигне върха на стълбата Джо Байдън се обърна и с усмивка помаха на дошлите да го изпратят журналисти, отбелязва изданието.