Има хора, които са били осъдени и са лежали зад решетките поради наистина абсурдни причини. Ето защо са били осъдени:

Събиране на дъжд

Гари Харингтън от щата Орегон  бил осъден на 30 дни затвор, защото събирал дъжд. Той го правил, защото смятал, че така ще се защити от пожари. В градчето, в което е живеел, постоянно избухвали пожари. Осъдили го на един месец, тъй като резервоарите, в които е събирал дъжда, били нелегални.

Правилата, които не трябва да нарушаваме в тези държави (ВИДЕО)

Шест години за грешна прогноза на времето

През 2012 шестима учени са били осъдени на по шест години затвор, защото не успели да преценят какви ще са щетите от земетресение през 2009 в Италия. Заради грешната им преценка 300 души загубили живота си.

прогноза
iStock/Getty Images

56 дни за обидни туитове

През март 2012 футболистът на „Болтън“ Фабрис Муамба получава сърдечен удар, но за щастие оцелява. Тогава 21-годишният Лиъм Стейси решава да изрази мнението си в Туитър, но вместо подкрепа, той му дава само и единствено хейт. В резултат от редица оплаквания от потребители на социалната мрежа към полицията, от туитър му изтриват профила, изключват го от университета и го затварят за 56 дни в затвора.

интернет
iStock/Getty Images

Атака с банан

36-годишният Филип Йозеф Смолински бил задържан след оплакване в полицията от приятелката му. Тя твърдяла, че е била удряна с обелки от банан. В резултат Йозеф бил осъден за домашно насилие.

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина (ВИДЕО)

Необичайният заложник

През 2012 година Браян Смит от щата Канзас е осъден на четири години и половина затвор, след като е отказал да върне паяка на съсед. Въпросният съсед дал паяка си, тъй като се наложило да отсъства от дома си за няколко дни. Но Браян решил да си го запази и заплашил да убие съседа си, ако си го поиска отново.

И още:

Пет от най-странните закони в света, които ще ви изумят (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Най-странните правила и забрани в Европа

В Германия си имат правила за всичко

Три от най-странните закони по света (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук