Държавите се различават по традиции, култура, начин на живот и по своите закони. В някои страни по света има закони, които граничат с абсурда. Нарушаването им може да доведе до глоби и дори до затвор. Вижте 5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в някои държави:

Да слагаш бебето си в проходилка

Проходилките да доста популярни в повечето държави по света. В Канада обаче е забранено да слагаш бебето си в проходилка. Канадците вярват, че проходилките забавят или отлагат развитието на движението на тялото и намаляват умственото развитие на детето. Ако някой в Канада сложи бебето си проходилка, подлежи на глоба от 100 000 долара, както и 6 месеца затвор.

проходилка
netinfo

Прическите в Иран

Иранското правителство е изготвило списък с допустимите мъжки прически през 2010 г., като с него се забраняват опашките, вдигнатата нагоре коса и др.

прически в Иран
netinfo

Използването на найлонови торбички

През 2002 година в Бангладеш забраняват използването на найлонови торбички, тъй като те замърсяват природата. Евентуалното им използване изисква рециклиране, но за да го избегнат те просто забраняват използването им.

Да дъвчеш дъвка

Сингапур забранява вноса и продажбите на дъвки. Изключение се прави само за хора, които трябва да дъвчат дъвка по медицински причини, като за това се издава специална рецепта.

дъвка
Thinkstock/Getty Images

Име на детето

В Дания родителите на детето могат да му избират име по списък с одобрени от държавата имена. Ако искат име, което не присъства в списъка, трябва да поискат разрешение от църквата.

В Нова Зенландия и Швеция пък има списък със забранени имена, с които родителите не могат да кръщават децата си.

И още:

Три от най-странните закони по света (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Най-странните сексуални и сватбени обичаи по света

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Най-странните традиции в света

Най-странните секс закони по света

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук