В чуждите държави трябва да се съобразяваме с местните традиции, обичаи и правила. Ако ги нарушим, може да си докараме доста неприятности и  дори глоби. Ето какво не трябва да правите в някои държави:

Великобритания – не говорете за пари

Във Великобритания е много по-вероятно да чуеш някой да разкрива сексуалните си тайни, но да отказва да разкрие колко му е заплатата. Разговорът за пари е твърде личен и се счита за навлизане в личното пространство.

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина (ВИДЕО)

Сингапур – не дъвчете дъвка

Сингапур е едно от най-чистите места, с най-ниските нива на престъпност. С репутацията на безопасна държава, властите са винаги нащрек за нарушения на правилата. Там например дъвките са забранени за продаване и притежаване в големи количества. Изхвърлянето им на земята, дори и без да искате, може да ви коства 1000 долара.

дъвка
Thinkstockphotos

Германия – не използвайте нацистки жестове за поздрав

В Германия нацистите жестове за поздрав на публични места са абсолютно забранени. Затова често туристи биват арестувани за неспазване на правилото.

Не правете това в тези държави (ВИДЕО)

Норвегия – не обсъждайте църковни теми

Да разпитвате норвежците за религията им се счита за грубо. Точно заради тази липса на разговор по темата, много чужденци, които са придобили гражданство, откриват, че са били записани в различни религиозни организации.

Норвегия
Thinkstockphotos

Тайланд – не докосвайте главите на хора и статуи

В тази държава главата се счита за най-важната част от тялото. Няма значение дали тя е на човек или на статуя, пипането на главата се счита за грубо. Хората там биха се почувствали засегнати, ако подадете нещо над главата им.

Тайланд
Thinkstockphotos

И още:

Пет от най-странните закони в света, които ще ви изумят (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)


Най-странните правила и забрани в Европа

В Германия си имат правила за всичко

Три от най-странните закони по света (ВИДЕО)

Пет от най-опасните храни, забранени със закон (ВИДЕО)