Днес хората са запознати с повечето закони и общоприети морални норми. По света обаче има толкава странни закони, които могат наистина да ви учудят. Ето 5 от тях:

Да стъпваш върху пари в Тайланд

Стъпването върху пари в Тайланд е незаконно. Този доста странен закон може да причини неприятности на всеки турист, който не знае за него и случайно настъпи някоя тайландска банкнота.

Ако изтървете банкнота и я застъпите с крак, за да не излети, ще имате сериозни проблеми с полицията. И тъй като на тайландските банкноти е изобразено кралското семейство, се смята за голямо неуважение да ги настъпиш. Вероятно оттам идва този странен закон.

5 обикновени неща, които могат да ви навлекат неприятности в чужбина (ВИДЕО)

Да дъвчеш дъвка в Сингапур

В Сингапур е незаконно да дъвчеш дъвка. Ако все пак обичате да дъвчете дъвка, то по-добре избягвайте това удоволствие в Сингапур, за да не си навлечете проблеми. В сингапурските супермаркети дори не са продава дъвка.

Този закон бил въведен, тъй ката навсякъде по улиците имало размазани дъвки. Единственият шанс да дъвчете дъвка там е, ако това е с доказана терапевтична цел.

дъвка
ThinkStock/Getty Images

Да забравиш рождения ден на съпругата си

Ако забравиш рождения ден на съпругата си в Самоа, може да те накажат. Колкото и да ви е странно, това си е истински закон в тази страна.

Да отидеш на кино с лъв

Този невероятно странен закон е от Балтимор, щата Мериленд. Сигурно се питате, на кого би хрумнало да отиде на кино с лъв?

Най-странните ритуали, които практикуват жените по света (ВИДЕО)

Да смениш крушка

Всеки човек знае как да смени крушка. Но това не се отнася за хората от щата Виктория, Австралия. Там със закон е забранено да си смениш крушката, ако не си лицензиран електротехник.

електрическа крушка
ThinkStock/Getty Images


И още:

Три от най-странните закони по света (ВИДЕО)

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

Шест странни неща, които може да видите само в Китай (ВИДЕО)

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Най-странните традиции в света

Най-странните секс закони по света