В името на своите вярвания хората са готови да направят какво ли не, дори да търпят болка и продължително страдание. Някои от традициите по света могат дори да ни шокират. Вижте ги:

Да плачеш преди сватбата

В Съчуан, Китай булката трябва да плаче по един час на ден в продължение на цял месец преди сватбата. По-късно към нея се присъединяват майка й и баба й. Това продължава, докато всички жени в семейството не започнат да плачат по един час дневно.

Този странен обичай не е продиктуван от тъга, а е създаден като израз на радост и дълбока любов. Ако булката отказва да плаче, майка й трябва да я бие, за да започне да пролива сълзи.

сватба
netinfo

Да напълнееш преди сватбата

В Мавритания хората вярват, че ако мъжът се ожени за пълна жена, то тя ще донесе богатство и просперитет на семейството. Затова момичета трябва да поглъщат около 16 000 калории на ден, преди да бъдат омъжени.

сватба
netinfo

Пръстени около шията

Жените от племето Kayan в Тайланд се опитват да удължат врата си, носейки метални пръстени.

Те вярват, че дългият врат е изключително красив. Но жените изпитват силна болка, а тези рингове остават там до края на живота им. Започват да ги поставят още когато момичетата са на 5 години. Всяка следваща година се добавят нови.

пръстени около врата
netinfo


Вижте още странни ритуали и традиции:

Вижте най-странните и жестоки обичаи в света (ВИДЕО)

Кога момчетата стават мъже - пет уникални ритуала (ВИДЕО)

Зловещите жрици на смъртта – жените от племето мурси (СНИМКИ)

Най-ексцентричните секс закони в света

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук