Никой не иска да остарява, но е напълно нормално и няма как да спрем този естествен процес. Въпреки това може да го забавим до известна степен, като се грижим добре за тялото и кожата си.

Всеки е чувал израза „Да остаряваш като катедрала“ и това е нашата цел. Каналът "OMG Facts"  във vbox7 представя 4 навика, които трябва да премахнем от ежедневието си, защото ускоряват стареенето:

Седене повече от 8 часа дневно

Хората, които работят седнали повече от 8 часа дневно са по-стари с 8 години от реалната си възраст, казват учени. Изследването показва, че заседяването води до редица заболявания, които от своя страна ни състаряват. Затова на всеки 30 минути си правете кратка почивка и правете упражнения поне 30 минути дневно.

Сменяте диетата си твърде често

Придържането към определен хранителен режим се отразява положително на организма, стига този режим да не се сменя често. Ако стресирате организма твърде често може да забързате процеса на стареене.
 

Прекалена консумация на млечни и богати на захар продукти

Експертите твърдят, че захарта и млечните продукти не се отразяват много добре на колагена. Затова избягвайте честата им употреба, за да не предизвикате състаряване на кожата.
 

Носите тежки обеци твърде често

Тежките обеци разцепват и разтягат меката част на ухото, което от своя страна ще ви направи визуално по-стари. Може да звучи незначително, но ушите са видима част от човешкото тяло, по която се разпознават първите признаци на стареене.