Какво е Коледа без най-популярните и обичани коледни филми? Подарете си незабравими вечери с тях. Вижте 10-те най-добри филма за коледните дни:

"Елф" (2003)

Актьорът Уил Феръл играе ролята на човек отгледан от елфите, помагащи на Дядо Коледа. Когато пораства, той обаче разбира, че всъщност не е елф, а човек, и тръгва на дълго пътешествие за да срещне истинския си баща. Филмът е смешен, по начин, какъвто само Уил Феръл, може да го направи.

10 кралски препоръки за приказна Коледа (СНИМКИ)

"Гринч" (2000)

Гринч е зелено космато същество, което живее заедно с кучето си Макс в пещера в планината Кръмпит. Той мрази Коледа и всичко, което е свързано с нея. Един ден на Гринч му хрумва чудовищна идея. Той намъква костюм на Дядо Коледа, и минава от къща на къща, за да открадне подаръците, украшенията и коледните дръвчета но жителите на близкото градче.

/ iStock/Getty Images

"Сам вкъщи" (1990)

За една нощ осемгодишният Кевин Макалистър става господар на къщата. В суматохата около заминаване на коледна почивка семейството на Кевин случайно го забравя в къщата и той се заема с празничната й декорация. Но малчуганът не украсява стаите с гирлянди и елхови клонки. Той се подготвя да посрещне с безброй капани-изненади двамата смотани крадци, които се опитват да проникнат в дома му.

Изобретението на Хюго (2011)

Безспорно един много добър семеен филм от Мартин Скорсезе . Филмът ни връща назад във времето през 30-те години на 20-ти век, където сред стените на парижката железопътна гара живее 12-годишен сирак. В мистериозната история се забъркват един самотен баща и един робот.

"Полярен експрес" (2004)

Детският автор Крис Ван Алсбург жъне голям успех с романа си „Полярен експрес“ и по него прави филм. В него Били се опитва да повярва в Дядо Коледа, празничните чудеса и елфите напук на своите родители, които го убеждават, че това е измишльотина.

/ iStock/Getty Images

"Утреландия" (2015)

"Утреландия" е фантастично приключение за цялото семейство. Свързани от обща съдба, бившият вундеркинд Франк и Кейси - умна тийнейджърка, се впускат в изпълнена с опасности мисия да разкрият тайните на загадъчно място някъде във времето и пространството, известно само като "Утреландия".

"Александър и безкрайно лошия ден" (2014)

11-годишният Александър започва своят ден със залепена дъвка в косата. Това води до други последствия, а когато казва на родителите си за своя ужасен ден, той проумява, че не е единствения с отвратителен ден.

Мъпетите 2 (2014)

Тази приключенска комедия с добре познатите куклени герои, ще ви отведе на вълнуващо пътуване из Европа, гарнирано с куп неприятности.

"Отвътре навън" (2015)

„Отвътре навън” ни отвежда на най-невероятното от всички места – вътре в човешкото съзнание. Това е филм за детското израстване, за емоциите и чувствата, които бушуват в съзнанието на порастващите деца.

/ iStock/Getty Images

"Замръзналото кралство" (2013)

След излизането си през 2013 г. този филм се превърна в любим на милиони деца по света и на техните родители. В приключенската анимационна комедия пророчество е сковало едно кралство във вечна зима.

Красиви емоции, песни и вълшебства за цялото семейство.

Вижте още любопитни новини от света на киното:

"Замръзналото кралство" е най-гледаната анимация на всички времена

„Да преживееш Коледа” е най-лошият филм на всички времена

Любопитни факти за „Сам вкъщи", които може би не знаете (ВИДЕО/СНИМКИ)

Преди и сега: Любимите Ал и Пеги Бънди (СНИМКИ)

Коледните филми, които винаги гледаме с удоволствие (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук