/ Gettyimages
Вече започна обратното броене до един от най-светлите празници – Коледа. Обикновено това е време, когато си задаваме много въпроси – как да празнуваме, какво да приготвим за празничната вечеря, как да бъдем сигурни, че няма да е скучно.

Златен разкош: Приказната празнична украса в дома на кралица Елизабет (СНИМКИ)

Ето 10 традиции, които спазва британското кралско семейство по Коледа. Тези обичаи в голяма степен гарантират, че празникът ще протече по най-добрия възможен начин.

Не чакайте последния момент за празничната подготовка

Ако не сте започнали да се подготвяте ефективно за Коледа, то е крайно време да го направите. Кралица Елизабет например подготвя някои коледни детайли още от лятото.

британското кралско семейство
Gettyimages

Едно от рутинните й празнични задължения е подготовката на близо 750 поздравителни писма до близки и приятели. За да избегне проблем в последния момент, кралицата започва да се занимава с това още по време на ежегодната си лятна ваканция.

Изпращайте пощенски картички

Пощенските картички са много стара, но много приятна и топла традиция, която в последните години много пренебрегваме. Изпращайте картички и лично ги подписвайте.

британското кралско семейство
Gettyimages

Кралица Елизабет стриктно се придържа към тази традиция вече 70 години. Започва да изпраща картички още като принцеса, но и до днес смята, че това е специален жест, който не трябва да бъде забравян.

Зарадвайте не само близките

В навечерието на Коледа кралицата изпраща малки, но прелестни подаръци на хора, които работят за нея. Тази традиция е започната още от нейния баща. Тя подготвя изненади за над 1500 свои служители – миналата година подаръкът беше коледен пудинг и чаша. Понякога кралицата наистина изненадва със своите жестове – правила е подаръци дори и на животните в зоопарка в Лондон.

британското кралско семейство
Gettyimages

Празнувайте извън града

От 1988 г. британското кралско семейство празнува Коледа и други празници в имението Сандрингам. От всички резиденции на кралицата, това имение е най-малкото и понякога се налага гостите да нощуват в стаи, отредени за персонала. Въпреки това празнуването на друго място, различно от това, където живеем, носи специално очарование и допълнително очакване.

Поканете само членове на семейството

Ако сте измъчвани от въпроси какво да приготвите за вечеря, как да подредите масата и как да обърнете внимание на многобройните гости, то опитайте да празнувате Коледа само със семейството си. Така кралица Елизабет празнува само с най-близките си роднини.

британското кралско семейство
Gettyimages

Придържайте се към традиционно меню

За да избегнете въпросът „Какво да бъде тази година многостепенното меню, с което да зарадвам гостите си“, най-добре направете традиционно меню, към което да се придържате всяка година. На коледната трапеза на кралското семейство обикновено всяка Коледа присъстват салата със скариди или омар, печена пуйка, зеленчуци. След вечерята се поднасят чай и пудинг.

Заедно украсявайте

Основната коледна украса на замъците, които са притежание на кралицата, е поверена на специалисти, но довършителните щрихи се добавят от най-младите членове на семейството. На 24 декември, след като всички гости са изпили чая си, внуците и правнуците на Елизабет Втора довършват украсата на елхата. След това разопаковат подаръците.

британското кралско семейство
Gettyimages

Разменяйте си смешни подаръци

Британското кралско семейство си разменя евтини, но забавни подаръци, които да донесат положителни емоции и много усмивки.

Забавления

Всяка година на Бъдни вечер работниците и гостите на резиденцията в Сандрингам играят футбол с жителите на околните села. Ролята на капитаните на отбора традиционно се приема от принцовете Хари и Уилям. Алтернативата по нашенски е правене на снежни човеци, ледена пързалка и др.

британското кралско семейство
Gettyimages

Всяко правило си има изключения

Традициите са хубаво нещо, но не трябва да става драма, ако не бъдат стриктно спазени. Всяко правило си има изключения. Самата британска кралица често се отклонява от строгите правила, за да се чувстват комфортно членовете на семейството. Например тази година ще бъде направено изключение от правилата – годеницата на принц Хари е поканена да празнува Коледа с кралското семейство.

Вижте още новини за британското кралско семейство:

Любовната история на кралица Елизабет Втора и принц Филип (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кралица Елизабет шофира без книжка, пътува без паспорт, има два рождени дни и…

Вижте кралица Елизабет Втора от бебе през 1926-а до днес (ВИДЕО)

Кралица Елизабет II – 65 години на трона, 4 деца, 8 внуци, 5 правнуци

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Кралица Елизабет и нейните ярки тоалети (СНИМКИ)

Вижте най-усмихнатите британски кралски особи (СНИМКИ)

Как кралица Елизабет засрами внука си Уилям (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-големите гафове на принц Филип през годините

Ето защо Уилям и Кейт никога не се държат за ръце на публични места (ВИДЕО)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
adme.ru