Добре дошъл при расистите, г-н Борисов
Добре дошъл при расистите, г-н Борисов / снимки: evrochicago.com

Има нещо женствено в нас, което ни пречи да сме рационални. Когато чуем реплика, по-важното е кой и с какъв тон я казва, отколкото какво се казва. Искаме завинаги да слушаме колко сме неотразими дори когато сме подпухнали от употреба на бейлис. От това се възползват политиците, които предизборно ни сервират комплименти, а следизборно не могат да ни задоволят и оставаме разочаровани от размера им. Женската ни суета в момента ни прави сърдити на Бойко Борисов и очакваме като извинение поне вечеря на свещи.

Може да е от расистки симпатии, но съчувствам на Борисов заради лицемерните шамари по устата му. И ще съчувствам на всеки, докато липсват стандарти как да разговаряме за цигани, турци и пенсионери, без да ги дискриминираме.

В Плевен са обидени на CNN, че правят репортажи за измръзнали цигани, които дори не цепят паркета, а културно се топлят на котлон. Местните социалисти там не искат облагороден цигански имидж за града си, но в същото време партията майка проповядва толерантност и се засяга на качество.

Малък кмет на ДПС го хващат с подкуп, след като от предишния му мандат има липсващи общински пари. Това е все едно да произвеждаш фалшиви пари и повторно да одобрят молбата ти за работа в банка, защото има глад за кадри. А отдел „Човешки ресурси” да е разстроен, че се съмняват в избора му.

Баба ми също е разстроена от етикирането й като второ качество. Но причината не е в това – само защото е жена. Причината е, че е пенсионерка, което повече прилича на диагноза. Тя никога няма да иска ревизия на фонда, в който е внасяла осигуровки. Но ще отиде да гласува пак за младия вожд на партията, който тази седмица също отказа да издирва изчезналите преди 20 години в задгранични дружества 1.7 млрд. долара. Обичам баба си, но вече сериозно се изморявам да финансирам нерационалната й носталгия по младостта. Повече предпочитам да работя за практичните й старини.

Субелекторатът продуцира субполитици и субкоалиции. И в обявяването на рецептата няма нищо расистко и дискриминационно. Както не можем да се засягаме на национално достойнство, че ни рисуват като кенеф, след като се прехранваме с животински отпадъци, които обикновено се изхвърлят. Иначе Бойко Борисов казва същото, което се чува от Брюксел след всяко спиране на фондове – пари няма, защото кадрите не стават и ще ги откраднат. А ние типично по женски реагираме, че ни мразят и завиждат, защото сме много качествени.