Астролозите съветват: Без свинско на новогодишната трапеза

Сладкишите са добре дошли на новогодишната трапеза
Сладкишите са добре дошли на новогодишната трапеза / ThinkStock/Getty Images
Астролози дадоха съвети какво да има на новогодишната трапеза. И ако се вслушаме в препоръките им, ще трябва да се откажем от редица празнични блюда, съобщава Лайф.

Китайски хороскоп: Вижте коя зодия сте и открийте щастливото си число
 
Добре ще е новогодишното меню да е съобразено с китайския календар. Тъй като 2019-а е Година на Жълтата земна свиня, астролозите настоятелно съветват да не се консумира символа на празника, т.е. да се откажем от свинското.

От астрологична гледна точка консумацията на свинско е строго забранена от 30 декември 2018 до 1 януари включително 2019
От астрологична гледна точка консумацията на свинско е строго забранена от 30 декември 2018 до 1 януари включително 2019 ThinkStock/Getty Images

От астрологична гледна точка консумацията на свинско е строго забранена от 30 декември до 1 януари включително. Това само по себе си означава, че през този период на трапезата не трябва да има не само печен свински бут, но и различни видове колбаси, шунка и свински котлети.

Какво се хапва по света за Нова година?

Вместо тях може да се наблегне на пилешко, пуешко, телешко, овнешко и риба. Към тези блюда се препоръчва да се добавят различни зеленчуци, а за десерт - плодове, орехи и сладкиши.

Излишната захар предразполага децата към лошо поведение
Сладкишите са добре дошли на новогодишната трапеза ThinkStock/Getty Images

Освен това според китайския хороскоп ще е добре трапезата да бъде украсена с любимото лакомство на Жълтата земна свиня - жълъдите.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА