/ БГНЕС
В позиция до медиите от партия „Волт“ призовават от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да върнат неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство, веднага след като бъде връчен на коалицията от държавния глава Румен Радев.  

Заедно с партиите „Продължаваме промяната“, „Демократи за силна България“ и  „Да, България“, „Волт“ е част от коалицията на „Продължаваме промяната – Демократична България“, сочи информация в регистъра на ЦИК.

Радев: Ще връча втория мандат другата седмица

От „Волт“ съобщават, че вчера след събитията в Народното събрание е била проведена извънредна среща на Политическия борд на партията, на която е потвърдено, че единствената алтернатива за развитието на България като европейска държава остава коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България“.

Четирите партии от коалицията - "Волт", "Продължаваме промяната", "Да, България" и "Демократи за силна България", трябва да останем верни на своите избиратели и заявки, че липсата на антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50-ото НС е факт и съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България, се посочва в позицията.

От „Волт“ предлагат коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51-во Народно събрание.

Джевдет Чакъров за втория мандат на ПП-ДБ: Ако има разумни предложения, ще ги подкрепим

Очаква се следващата седмица президентът да връчи втория мандат на ПП-ДБ, след като през тази седмица ПГ на ДПС от втора стана четвърта в Народното събрание заради изключването на част от депутатите на движението.

Радев все още не е уточнил датата, на която ще връчи папката с мандата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня