/ БТА
Като свой и на цялата Областна администрация основен приоритет ще поставя провеждането на честни и свободни избори.

Това каза при символичното предаване и приемане на властта новият областен управител на Благоевград Георги Динев. 

БТА

Със свое решение Министерски съвет назначи новия областен управител на Благоевград Георги Динев. Досегашният областен управител Мария Димова предаде символично властта на Динев. 

Правителството смени четирима областни управители

Той отбеляза, че е щастлив от факта, че съставът на Районната избирателна комисия е определен още с първата среща и бързо е постигнат консенсус.

Той изрази надежда през целия месец на предизборната кампания това разбирателство да продължи и предизборната кампания да протече с уважение и колегиалност между политическите партии.

"Аз, като областен управител, и цялата Областна администрация ще съблюдаваме, съдействаме и спомагаме за провеждането на една нормална предизборна кампания и нормално протичане на самия изборен ден", отбеляза Динев. 

БТА

При предаването на властта Мария Димова пожела успех на новия областен управител, както и приоритет в управлението му да бъде както провеждането на честни и демократични европейски и парламентарни избори, така и да бъдат запазени добрите практики, започнати в администрацията.

Една от тях е продължената от мен защита на държавната собственост, отбеляза Димова и посочи още защитата на позициите на Областна администрация по започнати вече проекти, които са важни за региона. Сред тях е и най-големият стратегически проект на Областната управа, а именно изграждането на граничния пункт "Струмяни-Берово".

БТА

При приемане на властта Динев посочи, че за него е от изключително значение приемствеността и ще продължи да надгражда направеното до момента от администрацията. Извън темата за изборите, основен приоритет на новия областен управител е повишаване имиджа на целия регион. 

Георги Динев е роден на 29 юли 1975 г. По образование е магистър по „Предприемачество и мениджмънт” от Технически университет-Габрово. Бил е народен представител в 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, както и председател на Общински съвет-Петрич. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Велкова, БТА