Кремъл харесва някои изявления на Румен Радев, но не го определя като проруски
Кремъл харесва някои изявления на Румен Радев, но не го определя като проруски / БГНЕС

Някои от изявленията на победителите в президентските избори в България и Молдова ни допадат и свидетелстват за готовност да се работи за нормализация на отношенията с други страни, включително и с нашата, каза пред журналисти в Москва прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Руски медии: Румен Радев ще търси златната среда между Запада и Русия

Той добави, че Кремъл е против това тези кандидати да бъдат определяни като "проруски". "В Кремъл, разбира се, уважават избора и на молдовския, и на българския народ. Несъмнено, поздравяваме победилите кандидати", отбеляза той.

Според Песков Русия смята България за важна страна и по-рано е разработвала големи проекти с нея, които обаче по-късно бяха отхвърлени. "Надяваме се, че ще се появят нови", подчерта той.

След победата на Радев: Ще се приближи ли България към Русия?

Песков обаче добави, че перспективите за възобновяване "Южен поток" и АЕЦ "Белене" засега са минимални. Според това как изглежда сега (сътрудничеството по тези проекти), тези перспективи (за възобновяване на изпълнението на двата проекта) са минимални, посочи говорителят на руския президент.

Източник: БТА