558 пациенти във ВМА имат право да гласуват
558 пациенти във ВМА имат право да гласуват / БГНЕС

558 пациенти във Военномедицинска академия (ВМА) имат право да упражняват вота си на президентските избори и националния референдум. От тях досега са гласували 250 пациенти. Това заяви пред БГНЕС Маргарита Николова, председател на 102 секционна избирателна комисия (СИК), разположена във болницата.

"Хората гласуват едновременно - и за референдума и за президент. Само 3-4 души са отказали да гласуват на националния референдум", заяви Николова.

Тя обясни, че изборният процес в болничното заведение върви бързо. "Единствено сега персоналът попълва декларации, че няма да гласуват на друго място, защото не бяха в списъка. Ние ги добавяме в допълнителен списък", допълни председателят на 102 СИК.

Николова увери, че пациентите не се затрудняват да упражнят вота си. "Единствено някои пациенти, които са с повече увреждания, при тях. Има и хора с придружители", каза Маргарита Николова.

Председателят на 102 СИК посочи още, че хората нямат чисто технически затруднения при гласуването. Николова очаква до към 19.00 ч. всички желаещи да са упражнили вота си.