Николай Цонев посочва пет причини да се гласува за „Нова алтернатива
Николай Цонев посочва пет причини да се гласува за „Нова алтернатива / netinfo

През 90-те години всички ние копнеехме за свобода и гласувахме за нея. Нямаше значение какво казват политическите партии за пенсиите, заплатите на учителите, бъдещето на здравеопазването, защото всички копнеехме за това, което най-много ни липсваше зад Завесата, именно свобода. Това се посочва в обръщение на Николай Цонев.

Днес имаме свобода. Можем да говорим против управляващите. Но те ни подслушват. Можем да излизаме в чужбина. Но средната заплата у нас не покрива ежедневните разходи на домакинствата и повечето българи не могат да си го позволят. Можем да дадем под съд всеки, който нарушава правата ни. Но прокурорът по делото може да се окаже корумпиран и зависим, а съдиите са затрупани в толкова дела, че можем цял живот да чакаме справедливост. Така за 23 години преход се оказа, че свободата е застрашена и няма справедливост, страхът с завърна и се затворихме в себе си. Справедливостта и свободата у нас е дефицит и затова аз вярвам, че България се нуждае от Рестарт, допълва Цонев.

На пазара на предизборни обещания днес има много разменни монети и много компромати. А хората повече от всякога искат да знаят дали ще живеят по-добре. Затова аз ще ви дам 5 причини да гласувате с номер 1 в Интегралната бюлетина на 12 Май:

(1) Ние ще се погрижим за справедлива социална политика, която не просто плаща социални помощи, а създава условия за развитие и справяне с бедността.

(2) Ние гарантираме образование, насочено към лична реализация и пригодност за реалния живот и трудова заетост.

(3) Ние ще променим системата на здравеопазване, за да започне да служи на хората и да води до подобряване качеството на живот. Българските лекари и медицински персонал заслужават да получават достойно възнаграждение и това може да стане не с допълнителни средства от бюджета, а като се освободи системата от влиянието на монополите и се даде контрола в ръцете на пациентите.

(4) Ние познаваме системата на сигурност и като патриотична либерална партия вярваме, че България трябва отстоява българския национален интерес както в регионален план , така и в Югоизточна Европа. Европейският съюз и НАТО са наши партньори и ние трябва да работим с тях именно като партньори винтерес на всички българи.

(5) Ние ще работим за реиндустриализация на България - възраждане на производството, малките селски стопанства и рестарт на порочната система, в която нищо не се случва за малкия и среден бизнес, а само корупция при обществените поръчки, контрабанда, нелоялна конкуренция, злоупотреби и административен тормоз. И това не са само обещания, а реална перспектива, защото парите за възраждане на българското производство ще дойдат от спиране на контрабандата и корупцията. Силна икономически България ще бъде и по-справедлива, защото трябва да намерим силата и разума не просто да отдаваме дължимото на успелия, но и да подкрепим този, чиито амбиции са още неосъществени.

В заключение бих искал да се върна към въпроса за свободата. Най-важната ценност е правото на свободен избор, №1 в общочовешките ценности. Демокрацията е това, за което се бориха много българи, продължават да се борят милиони хора по света. Да не ги предаваме, да дадем свободния си демократичен избор на 12 май. Силата, това сте вие, рестартирайте България, за нови лица, нова алтернатива, с номер едно, посочва още Цонев.