Стефан Илчев пусна „Продължавам, наесен - и албум
Стефан Илчев пусна „Продължавам, наесен - и албум / Георги Стефанов, DarikNews.bg

Талантливият изпълнител Стефан Илчев зарадва феновете си с нова песен. Тя носи заглавието „Продължавам". Парчето вече се завъртя успешно в родния радио ефир.

В предаването „Купон на изток от рая" по Дарик с водещ Ники Кънчев младият певец разказа подробности около новата си песен и обеща, че до края на май ще пусне и клипа към „Продължавам".

Стефан Илчев ни е на гости. Аз имам любима твоя песен и това е „Без омраза". Прекрасна българска песен, казвам го без излишни комплименти. Каква е съдбата й, какво интересно можем да кажем около тази песен. Какво ти донесе, оценена ли беше като хората.

След като ти я харесваш, значи е достатъчно добре оценена. Една много красива българска балада на композитора Милен Македонски. Песен, която мога да отлича в моето творчество като първата, останала без видеоклип. Всъщност има и английска версия. Това е моето хоби или не знам как да го нарека, но всяка моя песен има и български, и английски вариант. В английския вариант песента носи заглавието Shine like the rain и е нещо много по-различно.

Тук си конкретно, освен че те обичаме и уважаваме...

И аз вас.

И да ни отговориш на въпроса кой пусна Братя Галеви?

Нямам никаква представа. Истината е, че не разбирам от политика. Не мога да кажа, че следя редовно какво се случва по новините, просто нямам време да седна пред телевизора. Информирам се само чрез интернет. Много рядко, когато ми остане време, все пак гледам новини.

Стефан Илчев пусна Продължавам" наесен  и албум
netinfo

Но продължаваш в шоубизнеса. Така се казва и новата ти песен - „Продължавам". Най-логичният въпрос, Стефане, е защо?

Какво защо?!

Защо продължаваш, защо не се отказваш?

Аз не познавам човек, който е започнал нещо и да се откаже в средата на пътя и да няма сили да продължи. Продължавам напред, това е посоката, която съм си определил и която мисля, че трябва да следвам. Продължавам напред!

Ясно и категорично го казваш?

Абсолютно.

Това е и посланието на песента?

Това е една от песните, на която залагам страшно много, защото е песен, която е с послание в текста. Всеки един може да намери себе си в припева, в куплетите. Навсякъде в текста има места, където човек може да намери себе си и да се познае в събития и случки.

Кои са авторите на песента?

Музиката е на композитора Веселин Калчев, който написа песента „Get Up", с която участвах в конкурса „Евровизия" през 2009 година. Текстът е на Данна Иванова, на която искам страшно много да благодаря, защото тя доста време почака, докато го запиша.

Изчервяваш се, като казваш нейното име?

Не, напротив. Аз се засрамвам за това, че тя чака две години да вляза да запиша песента. Лично аз почувствах нещо вътре в себе си, че тази песен не трябва да излиза веднага, когато е написана. Имаше нещо, което ме спираше, не мога да си го обясня. Явно е трябвало да натрупам малко повече житейски опит,но песента вече е факт.

Нека да я чуем.

Стефане, много си гаден. Току-що ми прецака цялата вечер. Моята най-любима твоя песен „Без омраза" остана на второ място. На първо място е „Продължавам", най-новата ти песен.

Благодаря ти, Ники. Радвам се, че ти харесва.

Супер е.

Надявам се всяка следваща песен да ти е на първо място.

Поел си доста рискове, защото ти навлезе много сериозно в музиката. В песента има едва ли не хард рок елементи и рок.

Има, така е. Аз държах на това нещо - да има съчетание от струнни инструменти, чуват се цигулките, и виолончело има в песента. Исках да има и китари. Нещо, което е по-ново за мен, което не съм пял досега. Хубаво е човек да експериментира особено ако иска да се развива, не да седи на едно място.

Пееш за нова врата в песента, която се отваря. Значи си я отворил?

Надявам се да съм я отворил.

Ще има ли клип песента?

Да, очаквам всеки момент клипът да бъде завършен. Само специалните ефекти останаха да се довършат. Иначе клипът е готов. Той е дело на Георги Стефанов. Искам да му благодаря. Това е първият клип, който снимах, когато на мен ми е кеф, не е назначена дата днес или утре. Отделно, че има голямо развитие в клипа. Има кадри от зимата, когато имаше много сняг в София, но не искам да издавам повече. Трейлърът на „Продължавам" вече го има в интернет и всеки, който иска, може да погледне част от кадрите.

Живот и здраве в края на месец май, след едно прекрасно пътуване, което ми престои, ще пусна клипа.

Докъде ще пътуваш, до Бургас ли? (бел. ред. родното място на Стефан е Бургас)

Не, малко по-далече, смятам да пътувам до САЩ.

За 24 май?

Тогава ще се върна. Другата седмица по това време се надявам вече да съм на нюйоркска земя.

По какъв повод заминаваш?

Не искам да издавам, когато се върна, ще ти разкажа, обещавам.

Какво става с твоето развитие като певец? Имаш ли си продуценти, мениджъри, екип? Пееше в един популярен столичен бар, там завърза ли връзки?

Никога няма да отрека това, което ми дава нощният живот и нощният труд, защото там отиват хора, които имат малко по-различни възможности от хората, които срещаме всеки ден по улицата. Нямам продуцент, от което съм страшно доволен , защото разчитам единствено на себе си.

Мислиш, че ако имаш, това би те ограничавало?

По някакъв начин - да. Аз не съм от хората, които обичат да им се казва какво да правят в даден момент. Кое да записват, къде да отида, на какво участие. Всеки, който има договор, знае какво е. Всеки, който няма, също знае какво е и каква е свободата да разполагаш само и единствено със себе си. Развивам се като певец, в момента работя по шест нови проекта. Живот и здраве през лятото мисля да са готови и вече есента да зарадвам моите почитатели с първия си самостоятелен албум.

Добре, със сигурност в него ще бъде и парчето „Bad Boy", то е предпоследното ти парче?

Точно така. Това е песен, която излезе през януари. Музиката е на Милен Македонски, текстът е на Владо Михайлов.

Ами ти не си bad boy, ти си добър човек.

И аз така мисля. Мисля, че и с това печеля доста симпатизанти и добри хора около себе си.

Искаш да си лошо момче?

Това беше един експеримент, заедно с клипа хората могат да си отговорят кой е лошото момче в действителност.

И накрая - каква цена плащаш?

Не мога да кажа, че плащам някаква огромна цена. Всеки един човек, ако се занимава с това, което иска, плаща една или друга цена - висока или по-ниска. Аз плащам такава цена, която мога да си позволя. Продължавам напред в името на това да бъда щастлив и да правя това, което искам именно в България - да се слуша повече българска музика именно в България.

Къде могат да те чуят твоите фенове?

Моите фенове и всички, които обичат хубавата музика, могат да ме чуят в пиано бар „Chicago" всеки петък и събота.

На ново място си?

Да, на ново място, с нови хора, нови колеги. Продължаваме напред.

Стефан Илчев пусна Продължавам" наесен  и албум
netinfo