Конкурент: АC/DC ни избраха, не ни интересува, че ни плюят
Конкурент: АC/DC ни избраха, не ни интересува, че ни плюят / снимки: БНТ, www.konkurentrockband.com
Конкурент: АC/DC ни избраха, не ни интересува, че ни плюят
28925
Конкурент: АC/DC ни избраха, не ни интересува, че ни плюят
  • Конкурент: АC/DC ни избраха, не ни интересува, че ни плюят

Българската група "Конкурент" ще подгрява AC/DC на дългоочаквания им концерт в петък на Националния стадион "Васил Левски". Нашите музиканти ще бъдат съпорт на легендарната банда и за шоуто им в Букурещ. Емил Анчев и компания ще излязат на сцената около 19:30 часа. Ще свирят и пеят около 30-40 минути. Подбрали са най-популярните си песни като "Аз съм твоят конкурент", "Дай шанс", "Дай ми време", все динамични парчета.

"Конкурент" са били избрани между десетина родни банди, предложени на мениджмънта на AC/DC. Освен това досега в кариерата си са подгрявали групи като Whitesnake и Deep Purple.

Дарик разговаря с вокалиста на "Конкурент" Емил Анчев за шанса да са съпорт на AC/DC, както и за негативните коментари на мнозина защо избраните са точно те.

Кога и от кого разбрахте, че сте избраните?

Това беше преди около две седмици. Ние бяхме с групата в Германия и Холандия на участия. И една сутрин в Германия ми звънна телефона, обадиха ми се от Balkan Entertainment Company да ми съобщят, че сме избрани за съпорт група на АC/DC. Те ме събудиха, беше някъде около 09:00 часа, и в първия момент помислих, че някой си прави шега. После се обадих в България и разбрах, че това е точно така. Посрещнахме новината много възторжено.

Колко време ви беше необходимо, за да го повярвате?

Един, два дни. Знаехме, че всичко е точно, но просто човек, когато му съобщят нещо такова, толкова голямо, хем го знае, хем не може да го асимилира. Всъщност на втория, третия ден вече знаехме, че всичко е на шест.

Има ли опция, ако ви харесат в София и в Букурещ да продължите с тях турнето и на други места? 

По принцип нямаме такива разговори, но винаги има такава опция, защото на нас ни се е случвало да пътуваме и с други групи навън и понякога от едно участие стават повече. Естествено тук става въпрос за АC/DC. Надявам се да имаме такъв късмет и да стигнем до такава опция, но пак казвам, че не сме водили такива разговори.

Четете ли в интернет по форумите, в социалните мрежи, какво се пише след като се появи новината, че вие ще подгрявате АC/DC? На много места се задава въпросът защо точно вие сте избрани? Във Facebook например има група "Не искам "Конкурент" да подгрява АC/DC". Интересуват ли ви мненията на феновете?

Винаги се интересувам от мнението на хората, но в случая не ме интересува, защото тук вече има някаква голяма завист. Аз смятам следното - все пак съм избран от АC/DC, тук няма връзкарски истории, плащания под масата. АC/DC не могат да изберат някой, който според тях не заслужава, камо ли за втори концерт, който е извън рамките на България. Това, че се правят форуми и се пише само може да ме радва, дори отрицателните мнения. Това говори, че сме на хората в устата.

Притеснява ли ви връзката, която правят мнозина, че Петър Петров, който организира концерта на АC/DC, е свирил във вашата група и затова вие сте избраните? 

Едното няма нищо общо с другото. Петър Петров отдавна не свири в "Конкурент". Ние сме приятели, естествено. Но той си е човек бизнесмен и си гледа неговите неща. На него му е все едно кой ще бъде от българска страна. Той там няма думата. Те казват дайте да чуем и после му казват - тези са.

Покрай тези и негативни коментари, имате ли притеснения как ще ви посрещне публиката на стадиона? Все пак там ще има повече от 50 000 души.

Не. Въобще не се притеснявам, защото тези негативни коментари са от 100 човека, сигурно няма и толкова. Аз не ги и знам, не ме и интересуват, но чувам оттук оттам. По принцип това си е българска черта. Ако някой се опита да се надигне малко 20 души му се закачат на краката, за да го свалят обратно долу, така че не ме учудва. Ей сега, когато бяхме в Германия и разбрахме новината, немците, които ни познават и с които работихме, бяха адски щастливи. Те толкова много се радваха. Значи немецът ни се радва искрено, а в България естествено веднага започват да ни плюят. Но проблемът си е на тези, които ни плюят, не е мой.

"Конкурент" АC/DC ни избраха не ни интересува че ни плюят
netinfo