Българинът, намерил Гейтли: Не мога да живея така
Българинът, намерил Гейтли: Не мога да живея така / снимкa: Reuters
Българинът, намерил Гейтли: Не мога да живея така
22492
Българинът, намерил Гейтли: Не мога да живея така
  • Българинът, намерил Гейтли: Не мога да живея така

Българинът Георги Дочев, който е бил в дома на починалия певец Стивън Гейтли в нощта на смъртта, не е бил обвинен за случая и не е бил издирван от полицията. Това съобщи Дочев в интервю за Дарик от дома си недалеч от столицата на остров Майорка - Палма.

Стивън Гейтли от британската група „Бойзоун" беше намерен мъртъв в дома си в Палма в нощта срещу неделя. Преди това той и партньорът му Андрю Коулс обикаляли нощни клубове. Там срещнали българина Георги Дочев, с когото се прибрали заедно. Певецът е бил намерен на сутринта от Дочев, който твърди пред британските вестници, че открил тялото "бяло и студено". Пред Дарик Дочев съобщи, че му предстои среща със съпруга на починалия, за да уговорят съвместно интервю. Георги Дочев каза, че голяма част от написаното във вестниците не е истина.

Според публикациите певецът е бил намерен на дивана в молитвена поза. Предстои аутопсия, която да установи причината за смъртта. Адвокати на семейството на Гейтли изразиха несъгласие с твърденията, че фронтменът на „Бойзоун" преди това е бил на осемчасов алкохолен маратон по заведенията.

Ето какво още каза Георги Дочев:

Не искам нищо да разказвам - каквото е станало, станало е. Какво е станало трябва да  разкаже мъжът му, аз нямам право да разказвам. Не искам да ви кажа нищо, нищо. Много съжалявам. Просто искам да се забрави всичко това. Имам 15 вестника долу пред къщата ми, снощи са ме гонили по улиците, за да ме снимат, казват същото - че си вършат работата. Аз разбирам, че си вършите работата, разбирам го. Не искам да ме преследват по улиците, нищо не искам. Искам просто да ме оставят спокойно, защото аз просто не мога да изляза от нас. Много е трудно, защото тук журналистите не разбират от дума.

Полицията разпитва ли ви вече?

Нищо няма да кажа.

Добре, аз знам, че е имало разпит, но след като са ви пуснали, следователно всичко е наред?

В България как е дошла тази новина?

От всички английски вестници, има интернет, четем. Казвате, че по пресата се пишат доста неверни работи, кое точно не е вярно, тъй като написаното не е много?

Аз сега има среща с мъжа на починалия и ще говорим, защото аз не мога да живея така и не знам кога ще ме оставят на мира. Искат някой да излезе и да говори, така че аз ще говоря с мъжа на починалия. Ще се разберем, ще се направи едно интервю, но не знам дали ще излезе по телевизията или по вестниците, не знам как ще бъде и ще се каже всичко.

Това, че не сте обвиняем и, че разговорът в полицията вече е приключил и няма никакви обвинения, е добре?

Никога никой не е бил обвиняем. Аз се обадих на Бърза помощ и на полицията. Бях до 06.30 часа в полицията. Това, което е писано, че ме търси полицията, че полицията не знае къде съм, не е вярно. Почти нищо, което са написали, не е истина, така че тези дни, когато може ще се даде интервюто.