ДПС тепърва ще подрежда изборната си листа
ДПС тепърва ще подрежда изборната си листа / снимка: БГНЕС
ДПС тепърва ще подрежда изборната си листа
71632
ДПС тепърва ще подрежда изборната си листа
  • ДПС тепърва ще подрежда изборната си листа

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е номиниран от структури на движението за кандидат за евродепутат, но не е ясно дали той има желание да се включи в надпреварата. Това се разбра от думите на Алиосман Имамов при внасянето на документите на движението за участие в евроизборите.

След като миналата седмица структурата на ДПС номинира Делян Пеевски за кандидат за евродепутат, днес това направи и тази в Смолян.

„Той вече е номиниран, в момента се обработва дългата листа от номинациите на различните областни организации. Какво ще следва от тук нататък, това ще реши Централният предизборен щаб на ДПС. Не мога да коментира персонални номинации, защото това може да се отнася за всеки един номинират, които са десетки”, каза Имамов и се обърна с въпрос към журналистите: „Защо Делян Пеевски да няма право да бъде номиниран за евродепутат”.

„Не мисля, че Делян Пеевски притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата за участие в Европейския парламент”, коментриа още той.

ДПС внесе 6020 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за евроизборите. От движението си поставиха като цел три мандата, но ако успеят да вкарат четирима евродепутати, ще го смятат за голям успех.

Имамов отказа да коментира и на кое място ще е Пеевски в листата на ДПС, защото предстои темата да бъде обсъждана в движението.

„Не мога да коментира позиции, места и персонажи, в листата на ДПС. Мога да кажа че това ще бъде заседание на Централния предизборен щаб, където ще бъдат взети всички решения, включително и персоналния състав на изборната листа”, каза още Алиосман Имамов.