Днес облачността от запад-северозапад ще се увеличава, до вечерта и над югоизточните райони. В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, съобщи за "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик в Нациооналния инстутут по метеорология и хидрология (НИМХ)

През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна. Ще бъде близко до средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, като по-късно през деня и там облачността ще се увеличи, но ще остане без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността също ще се увеличи. Ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Източник: НИМХ