Животът на командос струва 10 000 лв., а на чиновничка в отряда – 140 000 лв.
Животът на командос струва 10 000 лв., а на чиновничка в отряда – 140 000 лв. / снимка: БГНЕС, архив

Застраховката живот на един командос е 10 000 лева, а на чиновничка в отряда - 140 000 лева. Това твърди майката на загиналия в Лясковец командос Емил Шарков.

Трагедията в Лясковец

Пред Сашо Диков по Нова телевизия Ваня Рибчева разказа, че е разбрала за смъртта на сина си от дъщеря си.

„С никого не съм говорил, не са ме търсили. Единственият ми контакт с хора, които са вътре в нещата, беше с две момчета от отряда. Те по собствена инициатива ми казаха подробности", заяви Ваня Рибчева.

По думите й не са се казали подробности около акцията в Лясковец, като това, че стрелецът сам се е предал, тъй като е бил ранен: "Дотогава са го държали в обсада. След един убит и трима ранени чак тогава са решили да променят тактиката".

За един от ранените при акцията командоси Рибчева разказа, че изобщо не е добре.

„Видях го, изглеждаше много зле. Не знам какво лечение ще му е необходимо. По едно време събираха пари за Израел", каза жената.

По думите ѝ на ранените командоси са изплатили по 100 - 200 лева.

Спецакцията в Лясковец по неутрализирането на 53-годишния Петко Савов Петков се проведе рано сутринта на 14 март. При опит да бъде иззет незаконен боен арсенал от дома на Петков, мъжът откри огън по полицаите. В акцията бе прострелян смъртоносно Емил Шарков, а други трима негови колеги бяха ранени.

Лазаров: С изненада разбрах, че Атанас Илков ме е подвел

Заради тази акция преди дни бе уволнен шефът на отдел „Криминална полиция" в Главна дирекция „Криминална полиция" Атанас Илков, защото подвел главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, сочен за основен виновник за провала на акцията. Лазаров разбра от медиите за уволнението на Илков и категорично отрече да е бил подвеждан от него.

Източник: Novanews.bg